Ежедневни пожарни облекла CE EN 469

Фирма “Файер Инженеринг” ЕООД предлага пожарни облекла, отговарящи на EN469.Пожарните облекла осигуряват не само комплексна защита отвън и отвътре, но и комфорт при използването им.

Комплектът се състои от удължено яке със светлоотразителна лента и полугащеризон с презрамки. Презрамките са изработени от негорим широк ластик, бързозакопчаващи се и лесно регулируеми.

Комплектът осигурява максимална защита от влиянието на високи температури, така както и от влиянието на водата и влагата.
И двата компонента на комплекта (яке и полугащеризон) са снабдени с отделяща се топлоизолационна вложка (подплънка). Това прави възможно използването на комплекта при всички видове противопожарни дейности.

Топлоизолационната вложка е прикрепена към външния слой с помощта на копчета тик-так и цип по цялата си обиколка през бариера, пречеща на просмукването на вода във вложката на принципа на капилярното изкачване.
Въздушната възглавница, която се образува между външния слой и топлоизолационната
вложка охлажда тялото при движенията на пожарникаря. Шевовете са направени с конец от арамид, а от обратната страна са подлепени със специална лента за да не пропускат вода.

Специалните решения за кройката на комлекта намаляват до минимум броя на шевовете (изхожда се от факта, че шевовете намаляват здравината на изделието). Благодарение на Т-кройката ( реглан ) горната част на ръкава е изобщо без шевове. От друга страна специалните решения за лакътя и коляното осигуряват максимална свобода на движенията.