Интериорни пожарни врати

 

Фирма “Файер Инженеринг” ЕООД предлага на българския пазар интериорни пожарни врати, сертифицирани, съгласно БДС EN 1634-1: 2009 и БДС EN 13501-2: 2008, като са изпитани опитни образци, а същевременно изделията, които се произвеждат серийно, притежават сертификати CSI/CERT затова, че съответстват на изпитаните опитни образци. Изделията са маркирани със знак СЕ, който обозначава продуктите с eвропейско качество, отговарящи на стандартите в ЕС.

Вратите са сертифицирани с клас на пожароустойчивост EI2 60 и EI2 120, като те запазват в означеното време: E (emission) – не пропускат продуктите на горенето и I (insulation) – изолират помещението от температурата на пожара. Вратите EI2 60 отговарят на изискванията за граница на пожароустойчивост 72 мин. и притежават становище за приложимост в Република България от Дирекция Национална Служба ПБЗН.

Пожароустойчивите врати се състоят от ъглова каса, в която е вградено набъбващо при пожар уплътнение  и крило. Крилото на вратата представлява двустранен корпус от поцинкована стомана, запълнен с термоизолационен материал. Пантите на вратите са регулируеми, състоят се от три части и във вътрешността им се намира предварително натегната пружина,  гарантираща самозатварянето на вратата. Вратите се окомплектоват с пожароустойчива брава със патрон. Дръжките са черни, като тази от нагряваната страна е пожароустойчива.

Вратите могат да бъдат плътни, остъклени или изцяло остъклени. Опции се явяват автоматите за самозатваряне и устройствата за фиксиране и антипаник системите.

 

Техническа информация за интериорни пожарни врати EI2 60 и EI2 120:

 

■ Крилото на вратата е с дебелина 53 мм. за EI2 60 и 63 мм. за EI2 120, външните части са изработени от стоманена ламарина – 0.8 мм, вътрешната част е от плътен слой негорим материал

■ Рамката на вратата е направена от 1.5 мм стоманена ламарина

■ Заключва се със секретна брава

■ Вратите се предлагат с черна заоблена дръжка

■ Двойни панти и автомат за самозатваряне на всяко крило

■ Подсилващи елементи за монтаж на антипаник лост

■ Антипаник лост – опция

■ Топлинопоглъщаща уплътняваща гума за допълнителна димозащита в случай на пожар

■ Метална табела със сертификационен номер на всяка врата

■ Екопокритие на водна основа

■ Тегло на вратите – 27 кг/м2 за EI2 60 врати и 37 кг/м2 за EI2 120

Фирма “Файер Инженеринг” ЕООД предлага еднокрили интериорни пожарозащитни врати EI2 60 и 120 със следните размери:

■ Размер    900 х 2.050 мм

■ Размер 1.000 х 2.050 мм

■ Размер    900 х 2.150 мм

■ Размер 1.000 х 2.150 мм