Стъклени пожарни врати

 

Фирма “Файер Инженеринг” ЕООД предлага на българския пазар стъклени пожарни врати,  сертифицирани, съгласно стандарти UNI 9723 и BS, като са изпитани опитни образци, а същевременно изделията, които се произвеждат серийно, притежават сертификати, че съответстват на изпитаните опитни образци. Изделията са маркирани със знак СЕ, който обозначава продуктите с eвропейско качество, отговарящи на стандартите в ЕС.
Вратите са сертифицирани с класове на пожароустойчивост EI2 60 и EI2 120, като те запазват в означеното време: E (emission) – не пропускат продуктите на горенето и I (insulation) – изолират помещението от температурата на пожара.

Вратите EI2 60 отговарят на изискванията за граница на пожароустойчивост 72 мин. и притежават становище за приложимост в Република България от Дирекция Национална Служба ПБЗН.
Стъклените пожарни врати се състоят от ъглова каса, в която е вградено набъбващо при пожар уплътнение  и крило. Крилото на вратата представлява тръбна стомана покрита с поцинкована ламарина (предлага се вариант също с алуминиево покритие във версии EI2 60, EI2 90 и EI2 120), вградено пожарозащитно стъкло. Пантите на вратите са регулируеми, състоят се от три части и във вътрешността им се намира предварително натегната пружина,  гарантираща самозатварянето на вратата. Вратите се окомплектоват с пожароустойчива брава със патрон. Дръжките са черни, като тази от нагряваната страна е пожароустойчива.

Техническа информация за стъклени пожарни врати EI2 60 и EI2 120:

■ Крилото на вратата със стоманени профили е с дебелина 50 и 80 мм.

■ Крилото на вратата със стоманени профили и алуминиево покритие е с дебелина 70 и 95 мм.

■ Дебелина на стъклото за пожарни врати EI2 60 е  24-26 мм.

■ Дебелина на стъклото за пожарни врати EI2 60 е  50-53 мм.

■ Рамката на вратата е направена от 1.5 мм стоманена ламарина

■ Заключва се със секретна брава

■ Вратите се предлагат с черна заоблена дръжка

■ Двойни панти и автомат за самозатваряне на всяко крило

■ Подсилващи елементи за монтаж на антипаник лост

■ Антипаник лост – опция

■ 28 мм топлинопоглъщаща уплътняваща гума за допълнителна димозащита в случай на пожар

■ Метална табела със сертификационен номер на всяка врата

■ Екопокритие на водна основа, стандартен цвят по избор  от цветовете по RAL.